MY Sea Serpent med rutten Simply the Best

Transport: Charterflyg, Angivet paketpris är prisindikation. Slutgiltigt pris bestäms därför på bokningsdagen, Direktflyg
 • Resfakta

  Utresa 
  Stockholm 2018-11-22,  kl.07:30
  Ankomst Hurghada kl.12:45

  Hemresa
  Hurghada 2018-11-29 kl. 13:45  
  Ankomst Stockholm kl. 19:10

  I resans pris ingår
  • Flyg, med charterflyget(direktflyg)
  • Transfer
  • 7 nätter 6 dagar dykkryssning
  • Helpension (alla måltider) samt snacks, dricksvatten, te, kaffe och kalla drycker 
  • Lån av flaska (12 L alu) och vikter ingår 
  • Nitrox ingår utan extra kostnad
  • Skatter, Bränsletillägg, marinparksavgifter och miljöavgifter ingår i priset

  I resans pris ingår inte
  • Hyra av utrustning.
  • Individuell reseförsäkring.
  • Alkoholhaltiga drycker.

  M / Y Sea Serpent är  34 meter lång och 7,5 meter bred. En stor och lyxig träbåt, specialbyggd som dykkryssningsbåt. Hon har snygg design och är fullutrustad med det mesta för din bekvämlighet. Hon har 10 dubbel-cabiner. 8 av kabinerna har separata sängar, 2 kabiner är utrustade med dubbelsängar. Alla kabiner har luftkonditionering och egna privata dusch och toalett. 2 stora soldäck finns för avkopplande stunder mellan dyken. Ett stor dykdäcket plus de 2 gummibåtarna och erfarna dykguider bäddar för en bekväm och härlig dyksemester.

   

 • Basic

 • Simply The Best (Brothers, Daedalus reef och Elphinstone) Rutten är en kombination av Brothers öarna, Daedalus reef och Elphinstone. Öarna - Big Brothers & Little Brothers är två små korallöar som ligger cirka 60 km. från kusten. Little Brothers är den mindre av dessa två öar och ligger ca 1 km. bort. Liksom Big Brothers omges även Little Brothers av lodrätta koralväggar. På båda öarna kan du förvänta dig en mycket hög koncentration av marint liv. Väggarna täcks bokstavligen med liv, hårdkoraller och mjukkoraller (Gorgonians) i en häpnadsväckande mängd av olika färger och former. Självklart hittar du här gott om fisk och speciellt större fiskar som Napoleonfisk, Vitspetsiga Oceanhajar, Revhajen, sköldpaddor, tonfisk, barracuda mm..
  Här finns även 2 vrak på ön Big Brothers. S.S. Numidia och Aida II. Stora delar av dessa vrak ligger alldeles för djupa för att vara tillgängliga för vanliga sportdykare. Vi dyker på de delar av vraken som ligger grundare och inom ramen för sportdykning. Elphinstone: ligger ca 12 km ut från kusten utanför Marsa alam och det mest kända revet i södra Röda havet. Revet är ca 300 meterlångt. På båda sidor täcks de lodrätt väggarna av vackra mjuka koraller. Artrikedomen på både djurlivet och korallerna är imponerande. Du driver med strömmen från norra delen av revet till den sydligaste punkten. Titta ut i det blå och du kommer mycket troligt att se något större djur. Vissa tider på året finns det gott om Oceanic White tip här. Daedalus Reef: ligger ca. 55 sjömil ut från kusten i södra Egypten och klassa som skyddad marinpark. Ovanför vattnet består den av en liten ö med en fyr i mitten men under vatten har du en oas av marint liv. På grund av det långa avståndet från kusten är platsen endast tillgängligt för Liveaboards båtar. Vill du se stora djur, haj eller med lite tur manta? Då är det här stället rätt plats. Under månaderna maj och juni samlas hammarhajarna här i stora stim.

  För vem passar resan?
  Den här resan passar certifierade dykare med ett certifikat över grundkursnivån (PADI
  Advanced owd eller CMAS 2 stjärnig) samt med erfarenhet av minimum 30-50  dyk.
  För dig som saknar certifikatskravet kan vi erbjuda Advanced Open Water Diverkursen ombord.
  Hör med oss!

   

 • Liveaboard är en Dykkryssning som ger dig möjlighet att upplev dykningen i Röda havet när det är som bäst. Oavsett vilken rutt du än väljer kommer du inte att bli besviken. Dyk i det klara och varma vattnet omgiven av vackra koraller, fascinerande djur och spännande vrak.  Allt detta plus komforten på båtarna och våra erfarna dykguider gör din dyksemester till en oförglömlig  upplevelse.

  Vi flyger till Egypten med direktflyg. Våra representanter kommer att möta upp dig vid ankomst på destination, för vidare transfer till båten. Första natten tillbringas alltid i hamn ombord på båten. Båten avgår på morgonen dagen därpå. Vi gör 3-4 dyk per dag inkl. ett nattdyk (inget nattdyk på marinparkerna Brothers & Daedalus reef) Båten kommer åter tillbaka till hamn på dagen innan din hemresa. 
  Sista natten tillbringas ombord där båten ligger i hamn. Sista dagen checkar vi ut för transfer till flygplatsen och hemresan.

  Resan
  Vi flyger till Egypten/Hurghada med direktflyg. Vår representant möter upp vid ankomst i Hurghada för vidare transfer till marinan där båten ligger vid kaj. Båten lämnar hamnen på förmiddag dagen därpå och första dyket görs innan lunch. Vi gör 3-4 dyk per dag inklusive ett nattdyk. Efter 6 dagar dykning avslutas dykningarna och båten kommer tillbaka till marinan. Sista natten tillbringas ombord där båten ligger vid kajen. På morgonen och efter frukost checkar vi ut för transfer till flygplatsen och hemresan.

  Maten
  Ombord erbjuds 3 måltider och mellanmål samt frukter, läskedryck, färskvatten, kakor, te och kaffe.  Maten består av varierande Egyptiska rätter med kött, fisk och fågel med en mängd olika blandningar av sallader och grönsaker.  Gäster som äter enbart vegetariskt hittar en varierande urval av sallader och grönsaker men vi ser också till att det finns även andra vegetariska alternativ tillgängliga de gånger vi vet att vegetariska önskemål har framförts.  Öl och vin kan köpas ombord.

  Dykning
  3-4 dyk per dag. Sista dagen blir det två dyk på förmiddagen, därefter avslutas dykningen och båten kommer in i hamn kl. 15.00. Sista natten tillbringas ombord eller på hotell. Ombord finns det utöver den ordinarie besättningen även 2 erfarna dyk-guider med stor lokalkännedom. Flaska och vikter och nitrox finns ombord till din förfogande utan extra kostnad. 

  Dykutrustning/hyra av utrustning 
  Endast lån av 12 liter flaskor och vikter ingår. Vår rekommendation är att du tar med dig din egen dykutrustning på resan. För dig som saknar en egen dykutrustning eller om du vill hyra större flaska, finns möjlighet att hyra det på plats. Vi kan vidarebefordra din förfrågan till båten. 

  Frivikt och extra bagage
  Du får ta med dig 20 kg incheckat bagage inkl.handbagage. 
  Specialbagage can köpas till extra. 30 kg extra kostar ca. 600 kr t/r

  Betalningsvillkor
  Anmälningsavgift 3000 kr inom 8 dagar.
  Slutbetalning senast 60 dagar innan avresan

  Dela upp din betalning
  Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.
  Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

  Hälsa och dykning.
  Dykning kräver god hälsa. Det är viktigt att resenären har god hälsa och är frisk. Ansvaret ligger på resenären att kontrollera sin hälsa. Resenär som har fyllt 45 år rekommenderas att göra en hälsokontroll för dykning innan resan. Formulär att ta med till läkare för hälsokontroll finns i följande länk.  http://www.divingtravel.se/medicform.pdf

  Dykförsäkring/Dykolycksfall
  På destination måste du kunna uppvisa papper/intyg om att du är försäkrade. Försäkringen ska omfatta omhändertagande vid sjukdom och inkludera även dykolycksfall och vårdkostnader samt eventuell hemtransport. Kolla med din hemförsäkring eller kontakta DAN International.

  Pass och Visum
  Skandinaviska medborgare behöver inte skaffa visum  i förväg för resor till Egypten. Man behöver ett pass som är giltig minst 6 månader efter planerade hemresa. Visum kan ingå i resan beroende på vad som står i resfakta eller bokningsbekräftelsen. I normala fall när man rese med charter inkluderas visumkostnad i flygpriset. Vid flygning med reguljärflyg kan visum inkluderas men då som ett separat tillägg.

  Överlåtelse av resan
  Du kan senast 60 dagar före avresan överlåta din bokade resa till en annan resenär som du själv 
  föreslår. Det är dock en förutsättning att den som paketresan överlåts till, uppfyller de nödvändiga villkoren och kraven för deltagande i paketresan. Ändring av namn på flygbiljetter kan bli omöjligt eller kan innebära avgifter. Dessa avgifter betalas av dig eller den som du överlåter resan till.

  Ändring av priset
  Diving Travel Network AB har rätt att ändra paketpriset ifall det inträffar kostnadsökningar för Diving Travel Network efter det att bokning har bekräftats. Diving Travel Network får höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningar och som enbart berör de tjänster som ingår i paketresans. Exempel på detta är ändringar i transportkostnader, ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan, eller ändringar i växelkurser som påverkar Diving Travel Networks kostnader för resan. 

  Omständigheter under pågående resa
  På grund av arrangemangets karaktär kan det förekomma speciella omständigheter under pågående kryssning som medför ändringar i det exakta rutten. Den förutbestämda rutten måste ibland justeras och anpassas till rådande förhållanden. Exempelvis på grund av dåligt väder, myndighets beslut. evakuering av skadad eller sjuk deltagare eller andra eventualiteter som Diving Travel Network AB eller dess samarbetspartner ej råder över. I och med att anmälan skett accepterar resenären detta faktum gällande ändringar för kryssningens exakta färdplan.  Vid eventuella ändringar enligt ovan görs detta alltid med deltagarens bästa som mål. 

  Allmänna hälsoråd
  Som dykare bör du känna till att dykning under vissa förhållanden kan vara mycket ansträngande.
  Det är viktigt att du som bokar resan har normal hälsa.  Ansvaret ligger på resenären att kontrollera sin hälsa.  Vi kräver inget hälsointyg men om du känner att du behöver göra en hälsokontroll, finner du formulär för det i följande länk. http://www.divingtravel.se/medicform.pdf

   

 • Egypten ligger i nordöstra Afrika och gränsar till Libyen i väster, Sudan i söder, Israel och Gazaremsan i nordöst.

  Klimat
  I Egypten skiner solen året om. Sommaren är extrem varmt (mai-september) och det är inte ovanligt med temperaturer över 40 grader. Först i december börjar det bli kyligt igen, särskilt om nätterna. Januari är den kallaste månaden med dagstemperaturer mellan 15 och 22 grader på dagtid.

  Vattentemperaturen i Röda havet längs Egyptens kust stiger på sommaren (juli,aug,sep,okt) till omkring 30 grader. På vintern kan det vara kring 20-22 grader.

  Dykning
  I Egypten dyker vi i Röda havets klara vatten. Röda havet är jordens nordligaste tropiska hav och även vårt närmaste tropiska hav. Korallreven i Röda havet bjuder alltid på en svårslagen färgprakt och artrikedom. Här finns även krigsvrak från andra världskriget. Röda havet har ett av världens bästa dykvatten.

  Visum
  Nordiska medborgare erhåller visum vid ankomst till flygplatsen. Ibland ingår visum i flygbiljetten när vi reser med charterflyg. Resenärer med reguljärflyg löser ut visum själva vid ankomst till Kairo. ca.200 kr.

  Valuta
  Egyptiskt Pund
  100 SEK = ca. 200 EGP
  (våren 2018)

  Strömstyrka
  220 V. Stickkontakt som hemma.

  Språk
  Arabiska.De flesta som jobbar med turister pratar mycket bra Engelska.

  Lokaltid
  Svensk tid +1 timme. Egypten byter till sommartid/vintertid vid andra tider än i Sverige.